Autoritățile locale au simțit potențialul turistic a văii, mai ales că istoria ne amintește că în această zonă s-au ascuns partizanii anticomuniști. Primăria a extins extravilanul spre Baicu, cu speranța de a obține finanțări și de a asfalta drumul, cale de 18 kilometri.

„Ceea ce ar însemna o dezvoltare turistică evidentă”, spune Ardelean Gavriș, secretar al comunei și fost subprefect. Inițial, Direcția Silvică a fost de acord să treacă drumul forestier primăriei, doar se făcea asfalt! Apoi au dat înapoi… nu, doar 2,5 kilometri…

Că tot veni vorba de silvici, ei sunt în conflict deschis cu sătenii, evident din cauza lemnului. La început de an, acolo a fost incendiată o cabană silvică, ceea ce spune totul despre tensiune.

„Până de o vreme, o fost pădurari numa din Săliștea, unu nu era de la noi din Dragomirești. Amu e mai rău: o venit Horj șef de Ocol și numai moiseieni o adus. N-au altă grijă decât lemnul și banii. Ne strică drumurile, cară lemn când și cât vor, nu putem pune rufe la uscat că le prăfuiesc pe loc.

Ei nu fac drumul, o mână de piatră, și nu lasă nici pe primar!” spune, nervos, un localnic de pe valea Baicu, sub anonimat, din păcate.

E vremea lemnelor de foc… e de înțeles!

Autoritățile locale au plusat și au făcut și un proiect de rețea de curent electric, în sus, cale de 14 kilometri. Au cerut intervenția prefectului, silvicii nu se lasă înduplecați. Aparent, nu vor turiști, aparate foto, circulație…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și