Anunțul a fost făcut chiar de către medicul coordonator al acestui centru, iar motivele care stau la baza luării acestei decizii sunt legate toate de pandemia de coronavirus.

Motivele suspendării activității acestui centru sunt legate în primul și în primul rând de absența materialelor sanitare necesare pentru protecția personalului medical și ca urmare a imposibilității de a procura aceste materiale, care poate duce la suspendarea activității a cinci cabinete de medicină a familiei. Vorbim apoi despre o poziționare apropiată a acestui centru de Centrul medico-social Dragomirești, ceea ce „poate genera o posibilă contaminare a pacienților internați și poate pune în pericol viața pacienților”.

Alte motive invocate sunt lipsa unui control cert al cazuisticii care se adresează centrului de permanență, respectiv prevederile decretului militar prin care se instituie starea de urgență vis-a-vis de încetarea activităților considerate neesențiale în perioada de criză.

Printre cei afectați sunt și locuitorii din Bogdan Vodă, iar primarul Ana Enea-Bizău spune că oamenii vor avea de suferit din cauza acestei decizii, dar „cei de la Dragomirești nu au materiale de protecție și atunci riscul de îmbolnăvire cu coronavirus este prea mare. Urgențele vor merge acum la Vișeu, la spitalul din zonă”.

De cealalta parte, autoritățile din Dragomirești speră ca centrul sa nu se inchida, mai ales că a fost făcută comanda pentru echipamente de protecție și care ar trebui sa sosească până la finele acestei săptămâni cel tarziu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și