Nora marii cantarete, cea care s-a luptat intotdeauna ca memoria Mariei Lataretu sa ramana mereu intacta pentru public, a fost cea care a dezvaluit, la un moment dat, dramele din viata artistei. Cele mai dure lovituri ale sortii le-a primit prin moartea copiilor: 5 din 6.
Primul copil, un baiat, a murit cand avea doi ani, in urma unei raceli puternice. Apoi, o fetita Mariuca, a murit cand avea 6 ani.

“Lumea spunea despre fetita aceea ca-i mostenea vocea si talentul. A fost muscata rau de caini si a murit din cauza ranilor, s-a intamplat acolo, la Lelesti, unde copiii erau in grija bunicilor, cat parintii aveau spectacole”, a povestit nora cantaretei, in urma cu cativa ani.

Sirul tragediilor din viata Mariei Lataretu era abia la inceput, pentru ca artistei i-au murit si doua fetite gemene, la varsta de un an si un baietel, nascut prematur dupa ce cantareata s-a impiedicat de un ciot si a cazut pe burta. Doar de un singur baiat a avut parte Maria Lataretu.

Artista a murit la 61 de ani, in vara anului 1972, in urma unei congestii cerebrale, in caminul cultural dintr-o comuna botosaneana, unde sustinea un spectacol.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet