Către Redacția “Sighet247“

Stimate doamne/ stimați domni, vă rog să publicați integral textul de mai jos :

Prin articolul publicat de dumneavoastră în data de 16.03.2020, dintr-o singură sursă, fără a verifica veridicitatea celor afirmate, induceți nejustificat teama în comunitate, într-un context în care astfel de zvonuri sunt extrem de dăunătoare și generatoare de panică. În fapt, dumneavoastră contribuiți la zvonistica cu iz de propagandă electorală marca primar
PSD din Strâmtura, Ioan Pasere, care, din dorința de a câștiga capital electoral, exploatează în mod josnic starea de fapt actuală, de pericol și îngrijorare extremă.

Pentru informarea corectă a publicului dumneavoastră, fac următoarele precizări :

Am intrat în țară în data de 01.03.2020, după ce m-am deplasat cu mașina personală din sud-estul Franței, unde am rezidența, până la aeroportul din Bergamo (Italia), de unde am zburat spre Cluj-Napoca, iar apoi am pornit spre Strâmtura, cu un autoturism. În acel moment nu erau impuse nici un fel de restricții privind tranzitul persoanelor și nu am cunoștință să fi intrat în contact cu vreo persoană infectată cu virusul CoVid 19.

În data de 7 martie, am fost desemnat oficial candidat la functia de primar (pentru alegerile locale din anul 2020) din partea organizației PNL Strâmtura, întrunită în ședință la pensiunea Sânziene din comună. În acel moment nu existau restricții în organizarea unor întruniri cu un anumit număr de persoane.

Ulterior, am fost contactat de un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Maramureș, căruia i-am comunicat traseul urmat din Franța, fără a mi se comunica nicio dispoziție/restricție în ceea ce mă privește.

Din acel moment, domnul primar Ioan Pasere, care a avut numeroase contacte cu conducerea PNL Maramureș pentru a fi primit în partid (el fiind în prezent membru PSD, dar, vorba dumnealui : ”Fraților, mergem unde-i puterea!”), a declanșat, în modul josnic care îl caracterizează, campania de calomniere a mea, care de fapt are un puternic iz electoral.

Astfel, a început cu postări, atât pe pagina de facebook Strâmtura Maramureș, cât și cea personală. Prin aceste postări în mediul online, cât și prin discuțiile purtate cu diverși locuitori ai comunei Strâmtura, primarul intenționa de fapt anatemizarea mea și inducerea opiniei că domnia sa este “salvatorul comunității“.

Domnul primar a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU), tocmai pentru a da aparență de legalitate modului perfid de acțiune în interes personal. De precizat faptul că CLSU a fost convocat doar după ce s-a aflat că, din motive ce țin de bunul mers al afacerii pe care o conduc, a trebuit să mă reîntorc în Franța în data de 13.03.2020.

După ce am aflat de cele întreprinse de domnul Ioan Pasere, am solicitat un consult medicului de familie din localitatea în care domiciliez în Franța, obținând un certificat medical din care rezultă că nu am nici unul din simptomele specifice unei infecții cu CoVid 19. Având în vedere faptul că au trecut peste 14 zile de la data în care m-am aflat pe aeroportul din Bergamo, dacă eram infectat ar fi trebuit să prezint deja simptomele bolii.
Atașat, găsiți documentele care susțin cele afirmate de mine și pe care le-am expediat prin email și pe adresa DSP Maramureș: biletele de avion și certificatul medical.

În încheiere, fac precizarea că apreciez gestul domnului primar drept lipsit total de eleganță și abuziv, domnia sa folosindu-se de poziția și mijloacele conferite de funcție pentru a-și realiza interesele personale, motiv pentru care am în vedere o acțiune în justiție.

Dumneavoastră, ca instituție de presă, vă adresez rugămintea de a verifica temeinic asemenea “știri“ înainte de publicare, pentru a nu contribui la amplificarea stării de panică și nesiguranță care s-a instalat peste tot, pe fondul evenimentelor aflate în derulare.

Sperăm să trecem toți cu bine peste această încercare !

Vă mulțumesc.
Orza Marius Florin

Drept la replică

Drept la replică

Drept la replică

Drept la replică

Drept la replică

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și