În urmă cu 4 ani, o fetiţă de 13 ani a fost ţinută prizonieră timp de opt luni şi abuzată sexual de un bărbat de 32 de ani.

Anca Boalcă, psiholog: "O experienţă care lasă traume. O va purta cu ea o lungă perioadă din viaţa ei".

Doar că un magistrat la care a ajuns dosarul plin de orori nu a considerat că suferinţa copilului este suficient de convingătoare. Bărbatul a fost eliberat din închisoare după numai patru luni.

Judecătoarea Cristina Coarnă a hotărât cercetarea lui în arest la domiciliu, iar motivarea deciziei este halucinantă.

"Instanța de fond a considerat că un atentat terorist, care să genereze victime multiple, un omor, care să stârnească frică generală, ar putea justifica măsura arestării preventive."

În plus, se arată în motivare, "Nu au existat ieşiri în stradă sau proteste în presă". Deci cazul unui copil sechestrat şi violat nu e chiar atât de grav, dacă nu stârneşte emoţie în spaţiul public.

Încă o decizie aberantă
Alţi judecători au anulat măsura aberantă şi agresorul a rămas închis. O vreme. La termenul de săptămâna trecută, judecătoarea Coarnă a lovit din nou: presupul răpitor şi violator poate fi scos din arest. Iar asta va avea un impact devastator asupra victimei, care-şi vede agresorul nepedepsit.

Anca Boalcă, psiholog: "S-ar gândi că, oricând, acea persoană ar putea să vină şi să o sechestreze sau să îi facă din nou rău".

Georgina Streche, purtător de cuvânt Tribunalul Brăila: "Inspectia judiciară s-a autosizat şi va stabili daca există indiciile săvârşirii unei abateri disciplinare de către doamna judecător".

Sancţiunea pentru magistrat ar putea fi una disciplinară - de la avertisment, până la excluderea din rândul celor care împart dreptatea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet