„Doresc să subliniez, încă o dată, faptul că instituția Consiliului Județean Maramureș este acționar la SC Drumuri și Poduri SA, dar nu este și administrator. Fiecare lucrare executată de Societatea de Drumuri este recepționată de către funcționarii Consiliului Județean Maramureș, iar execuțiile trebuie să respecte standardele de calitate și normativul legal, deoarece, în caz contrar, lucrările nu se decontează. În ceea ce privește faptele semnalate pe DJ 187, am cerut administratorului delegat pe drumurile județene, SC Drumuri și Poduri SA o informare, iar explicațiile primite au avut logică.

Plombările pe Valea Ruscovei au început dinspre Leordina înspre Ruscova și apoi spre Repedea. Pentru a plomba o groapă se pune mai întâi piatră spartă și se împănează cu nisip. Peste acest amestec se pune emulsie și mixtură asfaltică. Echipa filmată de către un cetățean din zonă a avut la dispoziție toate aceste „ingrediente” pentru a face o lucrare decentă. La un moment dat, șeful echipei a lăsat oamenii nesupravegheați, plecând la o altă lucrare. Muncitorii și-au continuat treaba singuri, însă nu au corelat corect cantitățile de piatră cu cele de nisip.

Mai aveau la dispoziție, pentru gropi, piatră fără nisip și s-au gândit să continue, folosind în loc de nisipul adecvat, pământ sau material antiderapant rămas în zonă, încă din iarnă. Pentru greșeala lor, conform informării transmise executivului Consiliului Județean de către SC Drumuri și Poduri, muncitorii și șeful de echipă au fost sancționați potrivit Codului Muncii, iar lucrările au fost ulterior refăcute, ținându-se cont de normativele în vigoare”, a declarat președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.

Cei de la Consiliul Judeţean spun că au fost purtate discuții cu primarii localităților de pe Valea Ruscovei, aceştia din urmă subliniind faptul că vor monitoriza extrem de atent lucrările care se desfășoară în continuare. Până în prezent, aceștia s-au declarat mulțumiți de calitatea execuției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și