Organizatorul estimează participarea aproximativă a 500 de credincioşi, pe următorul traseu: Biserica Greco-Catolică Ucraineană (str. 9 Mai) – Piaţa 1 Decembrie 1918 – biserica romano catolică – prin spatele parcului spre Primărie – str. Bogdan Vodă – până la Biserica Greco-Catolică de la Unicarm.

În vederea desfăşurării în bune condiţii a acestei manifestări, un număr de 9 jandarmi din cadrul Detaşamentului 4 Sighetu Marmaţiei vor asigura ordinea şi siguranţa publică în zona de desfăşurare a procesiunii religioase pentru ca manifestarea să se desfăşoare în condiţii normale, acţionând pentru prevenirea fenomenului infracţional, intervenind în cazul tulburării ordinii publice.

Jandarmii sfătuiesc cetăţenii să nu poarte la vedere bunuri de valoare (bijuterii, sume de bani etc.), care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase, să nu îşi lase eventualele bagaje nesupravegheate, iar în cazul în care sunt însoţiţi de copii, să le acorde acestora o atenţie deosebită, deoarece se pot rătăci cu uşurinţă.

De asemenea, pentru evitarea producerii oricărui incident nedorit, li se recomandă participanţilor la aceste manifestări să respecte indicaţiile forţelor de ordine.

”Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe 112”, spune Slt. Călin Pop, purtător de cuvânt al I.J.J. Maramureş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și