Asta pentru că, după o așteptare de peste 20 de ani, DJ 187 va intra în reabilitare și modernizare. Contractul pentru acest drum a fost semnat în 7 mai la Palatul Administrativ din Baia Mare, în total urmând a fi reabilitați peste 20 km prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a.

Drumul județean DJ187 este situat de-a lungul râului Ruscova și deservește un număr de patru localități, cu o populație de peste 20.000 locuitori. ”Deja ne gândim la următoarele tronsoane propuse spre reabilitare, pentru care am identificat sursele de finanțare. Astăzi, vorbim despre un drum județean care nu ne făcea cinste prin felul în care arăta și care deservește o zonă cu populație numeroasă. Însă, de data aceasta, nu e vorba de o reparație sau de turnarea unui strat de asfalt, ci de o reabilitare, cu toate categoriile de lucrări aferente” a afirmat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea.

Reabilitarea și modernizarea acestui drum județean înseamnă relocarea și protejarea rețelelor de energie electrică, apă, canalizare, lucrări de terasamente, refacerea sistemului rutier, amenajarea stațiilor de autobus, refacerea și consolidarea acostamentelor, stabilizarea zonelor cu cedări de fundație, amenajarea drumurilor laterale cu un sistem rutier elastic. Proiectul de modernizare mai presupune și reabilitarea a patru poduri cu lungimi de la opt metri la 18 metri, racorduri accese la proprietăți, scurgerea apelor și drenaj, lucrări de consolidare terasamente și taluzuri, 65 de podețe transversale, 30 de podețe de pe drumurile laterale, 489 podețe de acces la proprietăți, precum și lucrări privind siguranța circulației.

Durata contractului de proiectare și execuție lucrări va fi de 720 de zile de la emiterea Ordinului Administrativ de începere din care 180 de zile etapa I (proiectare, verificare și obținerea autorizației de construire) și 540 de zile etapa a II-a (execuție efectivă a lucrărilor.

O parte dintre primarii localităților pe unde trece acest drum au fost prezenți la semnarea contractului, singura lor dorință transmisă constructorului fiind aceea de a se face lucrări de calitate, nu de mântuială.

Mai trebuie spus că lungimea totală de drumuri județene ce urmează a fi reabilitate pe întreg județul Maramureș este de 173,912 km, din care 101,154 km finanțat prin PNDL și 72,758 km finanțat prin POR 2014-2020.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet