În fine, e perfect circulabil deja DN 18B, cel care pleacă din Târgu Lăpuş către Rohia-Boiereni şi apoi urcă pe serpentine către judeţul Cluj, prin Măgoaja-Chiuieşti-Căşeiu. Ieşi aproape de podul de la Dej. Drumul de munte începe de la poarta lăpuşeană de la Boiereni. După porţiunea de asfalt vechi începe un drum perfect, ce urcă în serpentine, o adevărată plăcere pentru şoferii experimentaţi.

„Eu circul pe acolo tot timpul când merg spre interiorul ţării. Pentru automobil, e perfect drumul, însă nu şi pentru TIR-uri. Sunt serpentine una după alta şi ei nu se pot încadra”, spune viceprimarul oraşului Târgu Lăpuş, Vasile Kraus.

Traseu închis în sezonul rece

Culmea, la intrarea pe acest traseu dinspre Căşeiu, pe tăbliţele indicatoare apărea Târgu Lăpuş, dar a fost şters! Într-adevăr, drumul nu e circulabil iarna, se închide, dar, altfel, e un traseu superb. De-a lungul drumului, sunt măsuţe şi locuri de picnic. Din păcate, sunt şi maşini care blochează traficul şi cursurile pâraielor cu lemne tăiate, pe care le încarcă. Iar după trecerea în judeţul Cluj, aceasta fiind singura legătură auto directă Maramureş-Cluj, primul sat este Măgoaja, satul natal al haiducului legendar al nostru, Pintea Grigore Viteazul!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și