Conducerea CNAIR le-a comunicat celor prezenți stadiul fiecărui lot al acestui important proiect de infrastructură rutieră din România.

Astfel, pentru semnarea contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic necesare demarării licitației pentru proiectarea și execuția lotului 1, Baia Mare – Bistrița, se așteaptă soluționarea contestației depuse după desemnarea câștigătorului procedurii de achiziție publică. Semnarea contractelor pentru lotul 2, Bistrița – Vatra Dornei, și pentru lotul 3, Vatra Dornei – Suceava, este estimată în cursul lunii martie 2021.

“Avem nevoie de o nouă abordare în ceea ce privește organizarea procedurilor de achiziție publică și mai ales a modului de tratare a contestațiilor. Este nevoie să se scurteze timpul alocat de instanțele de judecată analizării respectivelor contestații pentru obiectivele strategice care vizează siguranța națională. Pe viitor trebuie să sprijinim prin initiațive legislative implementarea marilor proiecte, țînând cont de caracterul strategic al acestora”, a declarat Mariana Ioniță, directorul general CNAIR.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet