Conducerea societăţii care se va ocupa de drumurile judeţene dă asigurări şoferilor maramureşeni că nu vor fi probleme, existând stocuri de sare şi nisip, dar şi utilaje. De cealaltă parte, prefectul Sebastian Lupuţ a declarat că aceste controale au scos la iveală fel de fel de situaţii ce vor trebui rezolvate până la instalarea iernii. Lupuţ a precizat că până la finele acestei săptămâni vor fi finalizate primele controalele demarate.

Emil Marinescu, directorul societăţii care se va ocupa de drumurile judeţene, ne declară: „Cei care au fost la noi în control au verificat depozitele de sare şi de nisip. Noi aducem circa 250 tone de sare săptămânal, deci acum avem sare în toate bazele. Sperăm ca în maximum trei săptămâni să ne producem singuri nisipul pentru deszăpezire la noua staţie pe care o avem. Avem, oricum, contractat nisip, dar nu l-am adus pentru că sperăm să dăm drumul la staţia noastră. Pentru partea noastră de deszăpezit, avem şi sare, şi nisip, dar şi utilaje suficiente”.

Marinescu a mai precizat că lucrările de pregătire pentru iarnă pe drumurile judeţene vor fi gata până la finele săptămânii viitoare. „Pentru anul acesta, avem un buget de 1.400.000 lei. Pot să vă spun că pentru drumul judeţean Baia-Sprie – Bârsana avem, în total, cinci autobasculante sau utilaje multifuncţionale, dintre care trei sunt pe zona Cavnic, una la Şurdeşti şi una în zona Ocna-Şugatag – Bârsana, care face deszăpezire şi pe tronsonul către Fereşti, respectiv Budeşti”, a conchis directorul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet