Catherine Elizabeth Middleton s-a născut pe 9 ianuarie 1982, la Reading (Berkshire), oraș din sudul Marii Britanii. A avut o copilărie fericită alături de mama sa, Carole, stewardesă, și de tatăl ei, Michael, dispecer aerian la compania aeriană "British Airways". Cei doi au făcut avere, fondând "Party Piecces", o firmă de vânzare prin poștă a articolelor festive, de la farfurii de carton la baloane gonflabile. Catherine mai are o soră mai mică, Philippa și un frate mai mic, James.

A studiat la Colegiul Marlborough, apoi, la 19 ani, s-a înscris la Universitatea "Saint Andrews", din Fife, Scoția și a absolvit, în 2005, cu un master în Istoria Artei.

În perioada studiilor de la Universitatea "Saint Andrews", participând la mai multe cursuri comune, l-a cunoscut, în 2001, pe prințul William de Wales (n. 21 iun. 1982), devenind prieteni. În 2013, au început o relație romantică, întreruptă pentru mai multe luni în 2007, perioadă în care au rămas prieteni.

Mereu în vizorul presei, chiar și pe perioada despărțirii de prinț, Catherine Middleton a fost remarcată adesea pentru eleganță, ținutele ei fiind fotografiate la orice ieșire în public. În 2005, cuplul a devenit subiectul de atenției al ziarelor, care au speculat o posibilă căsătorie.

Licențiată în istoria artei, Catherine Middleton s-a ocupat de achiziționarea de accesorii pentru firma de confecții Jigsaw, din Londra.

Prințul William și Kate Middleton s-au logodit în luna octombrie 2010, în timpul unei vacanțe private în Kenya. Angajamentul lor a fost anunțat la 16 noiembrie 2010. Regina Elisabeta a II-a și-a dat acordul, în 2011, privind căsătoria nepotului său, prințul William, cu Catherine Middleton și aceștia s-au căsătorit pe 29 aprilie 2011 la Westminster Abbey, potrivit www.biography.com.

Înainte de nuntă, Catherine Middleton a participat la multe evenimente de profil înalt regal, remarcându-se în special prin marea sa discreție, grația și farmecul natural. Cu puțin timp înainte de căsătorie, prințul William și Kate Middleton au devenit duce și ducesă de Cambridge, conform tradiției. Prințul William a devenit, de asemenea, conte de Strathearn (Scoția) și baron de Carrickfergus (Irlanda de Nord), Kate devenind, totodată, contesă de Strathearn și baroneasă de Carrickfergus după căsătoria lor de la Westminster Abbey.

Catherine Middleton a avut un impact major asupra modei britanice, fiind numită "efectul Kate Middleton" și în 2012 a fost selectată ca una din cele 100 de persoane cele mai influente din lume de către revista "Time".

La 22 iulie 2013, s-a născut primului copil al cuplului regal William și Kate, prințul George Alexander Louis, care este al treilea în linia de succesiune la tronul britanic, potrivit www.telegraph.co.uk

La 2 mai 2015, Catherine a dat naștere unei fiice, al doilea copil al cuplului, prințesa Charlotte Elizabeth Diana, care este al cincilea strănepot al reginei Elisabeta a II-a, a patra în linie la tron după fratele ei, prințul George.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet