DULCEATA DIN MIEZ SI COJI DE PEPENE ROSU PENTRU IARNA | De toate pentru voi

INGREDIENTE:
- Pepene rosu – miez si coaja (fara partea cea de culoare verde inchis pe care am taiat-o) - 650gr.-taiate cubulete
- Zahar alb – 650 gr. (cantitatea de zahar egala cu cantitatea de pepene
- Apa – 350ml
- Zahar vaniliat – 1 pliculet
- Borcane sterilizate

MOD DE PREPARARE:

Coaja de la pepene (fara partea cea de culoare verde inchis pe care am taiat-o dupa cum se poate observa in video) am pus-o pentru inceput la fiert in cei 350 ml de apa. Din momentul in care a dat in clocot am dat focul la mic si am fiert pentru 30 de minute.
Apoi am adaugat si miezul rosu de la pepene si am lasat tot la foc mic sa fiarba 10 minute, dupa care am adaugat cantitatea de zahar egala cu cantitatea de pepene si am lasat de asemenea la foc mic sa fiarba pentru inca 10 minute ( amestecand din cand in cand).
A urmat apoi sa adaug zeama de la 1 lamaie si la fel am lasat sa fiarba alte 10 minute la foc mic amestecand din cand in cand. Ultimul ingredient pe care l-am pus este zaharul vaniliat si am lasat tot 10 minute la fiert in continuare la foc mic (nu uitati sa continuati sa amestecati intre timp iar daca este cazul sa luati spuma de pe margine daca se formeaza).
Modul de preparare il puteti viziona exact, pas cu pas in video-ul atasat.

Citește și

Comentarii