Procesul de "înjumătățire" desfășurat pentru cea mai faimoasă criptomonedă din lume are loc o dată la aproximativ 4 ani.

Bitcoin se bazează pe cei care "minează" moneda virtuală, adică rulează programe software care rezolvă operațiuni matematice complexe în schimbul monedei.

Operațiunea de înjumătățire produsă luni înseamnă că recompensa primită de cei care minează un bloc a scăzut de la 12,5 Bitcoin la 6,25 Bitcoin.

Acest proces a fost introdus în codul criptomonedei de către creatorul ei, Satoshi Nakamoto, pentru a controla inflația.

Înjumătățirea de astăzi a fost a treia produsă de la crearea Bitcoin, în 2009. Prima s-a produs în noiembrie 2012, iar a doua în iulie 2016. Următoarea înjumătățire urmează să aibă loc în mai 2024.

Potrivit codului, recompensele urmează să se înjumătățească la fiecare 210.000 de blocuri minate, până când vor ajunge la zero, în aproximativ 20 de ani. Numărul total al monedelor Bitcoin create nu va depăși astfel 21 de milioane.

Acest proces are loc pentru că criptomonedele, spre deosebire de monedele emise de state, nu sunt controlate de o bancă centrală.

Bitcoin a crescut cu peste 20% de la începutul anului, depășind 10.000 de dolari săptămâna trecută.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet