Ovidiu Nemeș și Petru Tomșa nu fac excepție de la această regulă. Istoria îi leagă pe cei doi de mai mulți ani: gura târgului zice că aceștia doi ar fi avut o aventură timp de un an prin Franța, în timp ce ar fi încercat să dezlege cu patentul tainele parcometrelor. După acest episod, viața le-a separat celor doi drumurile în viață. Nu însă pentru mult timp.

Domnul Tomșa a intrat în politică, derulând tot felul de afaceri în același timp, cea mai cunoscută realizare a dânsului fiind „Casa Tomșa”, clădirea hidoasă din plin centrul orașului, clădire despre care și astăzi sunt suspiciuni despre felul în care s-a aprobat construirea ei.

Între timp, domnul Ovidiu Nemeș și-a încercat și el norocul în afaceri, deschizând o plăcintărie vizavi de Spitalul municipal. Astfel, plăcintarul Nemeș se plimba într-o Peugeot vechi și ruginit și vindea plăcinte de zori până-n seară.

Anii 2005 - 2008 s-au dovedit a fi prielnici pentru Ovidiu Nemeș: acesta a participat la o școală de vară a Tineretului Național Liberal, unde s-a împrietenit cu Cristian Adomniței, care a devenit ulterior ministru al Educației. Spiritul antreprenorial al lui Nemeș l-a împins pe acesta să îl caute pe noul său prieten, „Adormiței”, care l-a ajutat să se lanseze în afaceri pe bani publici. Astfel Nemeș, din plăcintar, a devenit constructor: a renovat diverse școli prin țară, totul pe bani publici și fără ca cineva să verifice calitatea acestor lucrări. În acest sens, este vestită renovarea de mântuială efectuată la Căminul de bătrâni din Sighet.

Astfel, constructorul Nemeș s-a trezit cu o avere consistentă realizată în doar doi, trei ani. Așa că Nemeș a înființat vestita firmă Omega Logistics, transformându-se din constructor în TIR-ist.

Anul 2008 i-a surâs lui Nemeș, acesta preluând PNL Sighet printr-o mișcare de fentă de la Nicolae Muțiu, izolându-l pe acesta din urmă și numindu-și prietenii apropiați la conducerea partidului. Planurile de a deveni Primar al Sighetului i-au fost date peste cap în 2008 de către „Mama Jeni”, care a demonstrat că era încă în putere, Nemeș pierzând alegerile în fața acesteia, ieșind pe locul trei după primul tur, chiar și după vestitul doctor Bodnar. Totuși Nemeș a reușit să ajungă viceprimar al municipiului.

Între 2008 și 2012, Nemeș și-a întărit pozițiile și în 2012 a candidat din nou pentru funcția de Primar al municipiului, câștigând finalmente alegerile. Principalul oponent al dânsului a fost din nou doctorul Bodnar, susținut de către Petru Tomșa, liderul local al PD-L. Campania electorală din vara anului 2012 a fost una cu scântei, în noaptea alegerilor Tomșa și Nemeș porcăindu-se și luându-se la harță pe holurile murdare din clădirea de pe str. Libertății, unde sunt sediile partidelor politice din Sighet.

Se pare că toate acestea au fost uitate, între timp PNL + PDL = LOVE. Aceeași regulă, valabilă și pentru cei doi protagoniști: Nemeș + Tomșa = LOVE. Altfel nu se explică de ce TIR-istul Nemeș figurează ca naș din partea miresei la nunta dintre fiul fostului senator Ghorghe Mihai Bârlea și fiica fostului dușman politic, actual prieten, Petru Tomșa.

Se pare că nici dușmănia politică dintre Nemeș și Mircea Man nu mai există, domnul Nemeș acceptând să fie coleg de nășit cu Mircea Man. Toate acestea par desprinse dintr-un film despre mafia italiană, unde vechi dușmani devin neamuri, constituindu-se într-o mare familie.

Noi nu putem decât să le urăm casă de piatră și fericire mirilor, însă trebuie să le atragem atenția asupra faptului că domnul Nemeș este trimis în judecată pentru fapte de corupție în două dosare celebre: în dosarul „Parcometrele” și în dosarul „Avocații”. Totodată Nemeș este urmărit penal în multe alte dosare de corupție.

Din acest motiv mirii s-ar putea afla în situația neplăcută de a muta slujba religioasă la Biserica penitenciarului Gherla, pentru a putea fi nășiți de către Nemeș, dacă între timp domnul Nemeș este arestat.

Totodată se știe că după căsătorie mirii țin legătura cu nașii lor și, dacă Justiția îl va condamna pe Nemeș la închisoare, vor trebui să cunoască bine de tot programul de vizită la penitenciar pentru a putea păstra legătura cu nașul lor drag.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet