“Anunţăm noi parteneriate pentru explorarea Lunii cu companii americane”, a scris directorul NASA în postare.

“Statele Unite se întoarce pe suprafaţa Lunii şi o vom face mai curând decât credeţi”, a mai spus el.

Anunţul a venit la doar o zi distanţă de la aterizarea cu succes a sondei InSight, rezultatul colaborării dintre NASA şi mai multe state europene.

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă vor fi anunţate şi numele companiilor cu care NASA va forma parteneriate pentru a călători atât pe Lună, cât şi pe Marte. Lista potenţialilor candidaţi incluzând SpaceX (compania deţinută de Elon Musk), Boeing sau Lockheed Martin.

Potrivit The Sun, alți potențiali candidați ar mai putea fi Virgin Galactic (deţinută de Richard Branson) sau Blue Origin (compania controlată de deţinătorul Amazon, Jeff Bezos).

Ultima misiune către Lună iniţiată de NASA a fost Apollo 17, din decembrie 1972. În momentul de faţă China fiind singurul stat cu o misiune în desfăşurare pe Lună. Şi India are programată lansarea satelitului Chandrayaan-2m în luna ianuarie 2019, cu acelaşi scop. India a mai avut un satelit pe Lună până în 2009.

Toate aceste programe sunt, însă, finanțate exclusiv de stat. Statele Unite sunt, astfel, primele (și singurele) care, deocamdată, implică companiile private în procesul de explorare spațială.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet