USR a cerut abrogarea unor prevederi din această ordonanță, printre care cele legate de noile categorii de pensionari speciali. Guvernul si-a asumat răspunderea pe modificările cerute de USR, dar PSD a atacat la Curtea Constituțională demersul, ceea ce i-a pus pe aleșii locali în dreptul de a încasa pensie specială de la 1 ianuarie.

„PSD ține cu dinții de aceste pensii speciale, în contradicție cu semnalele venite din partea opiniei publice. Dar când le-a păsat celor din PSD de voința românilor? Când au dat OUG 13? Când au eliberat mii de infractori din închisori? Când au abrogat sau golit de conținut unele infracțiuni penale pentru care erau trimiși în judecată colegi de-ai lor de partid? Când au dat în folosință sub 50 de km de autostradă în 2019? Când au împrumutat, în 9 luni din 2019, peste 30 de miliarde de lei, sumă pe care România a împrumutat-o în total în 2016 și 2017? În această componență a Parlamentului, PSD va bloca constant orice încercare de a repara ceea ce ei au stricat. Este nevoie de alegeri anticipante, pentru coerență și stabilitate în actul de guvernare”, a spus deputatul USR, Vlad Emanuel Duruș, explicând unul din obiectivele partidului din acest început de an.

Alte obiective urgente ale USR sunt: cuprinderea în Constituție a inițiativei „fără penali în funcții publice”, demers blocat de PSD de 9 luni; alegerea primarilor în două tururi; corecta reprezentare a Diasporei în Parlamentul României; eliminarea programului PNDL; desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

Biroul de presă, Cabinet parlamentar Deputat Vlad Emanuel Duruș

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și