Luna trecută, pe primul loc în topul celor mai bine vândute mașini în Rusia s-a situat modelul Lada Granta (cu 8.255 unități), fabricat de AvtoVAZ. Pe locul trei, cu 5.590 de unități, a fost modelul Duster, pe locul nouă, cu 3.004 unități, s-a situat modelul Logan, în timp ce locul 11 a fost ocupat de modelul Sandero, cu 2.795 de unități. Duster, Logan și Sandero sunt fabricate de Renault.

Vânzările de mașini și vehicule comerciale ușoare au scăzut în ianuarie cu 6% pe piața rusă, la 152.662 unități, a anunțat Association of European Businesses, care estimează că în acest an înmatriculările auto ar putea înregistra un declin de 2%.

"Vânzările din ianuarie au fost mai slabe decât am sperat. Din cauza volumului redus de vânzări în ianuarie, această lună nu reprezintă un indicator important al tendinței din acest an", a declarat președintele Association of European Businesses, Joerg Schreiber.

În 2013, vânzările de mașini și vehicule comerciale ușoare pe piața rusă au înregistrat un declin de 5,5%, la 2,78 milioane de unități, conform datelor AEB.

Producători auto importanți, cum ar fi General Motors, Ford, Renault și Fiat, au investit semnificativ în Rusia, sperând într-un avans semnificativ pe această piață.

"Nu aș numi 2013 un an rău, dar perspectivele pentru 2014 sunt mai slabe. Ne așteptăm la o piață mai stabilă, iar pe unele segmente s-ar putea înregistra creștere", a apreciat recent Schreiber.

Potrivit unui acord convenit anul trecut, alianța Renault-Nissan va prelua controlul producătorului auto rus AvtoVAZ, în 2014.

Împreună, Renault, Nissan și AvtoVAZ controlează 30% din piața auto din Rusia, obiectivul fixat de directorul general Carlos Ghosn fiind atingerea unei cote de piață de 40%, în anul 2016.

Renault are trei uzine în America Latină — în Argentina, Brazilia și Columbia—, pe lângă cele șase din Franța. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet