După o scurtă ședință foto la Complexul Olimpic "Sydney 2000" de la Izvorani, unde au prezentat ținuta oficială de defilare la festivitatea de deschidere a FOTE 2015, cei 24 de sportivi componenți ai Echipei Olimpice a României au decolat de pe Aeroportul Henri Coandă cu destinația finală St.Gallenkirch (Austria), informează COSR.

Despre așteptările conducerii Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) de la componenții Echipei Olimpice la întrecerile FOTE 2015, Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR, a precizat: "Ca întotdeauna sperăm ca tinerii noștri să reușească o prezență valoroasă și cât mai multe plaăari în zonele fruntașe. La acest gen de competiții, unde sportivul abia începe să se formeze pentru marea performanță, este greu să apreciezi poziția pe care o poate ocupa în clasament. Cel mai important lucru însă, la astfel de confruntări, este să ai o pleiadă de copii în contact cu întrecerile de mare anvergură. Ca de fiecare dată vom fi alături de componenții Echipei Olimpice a României care ne vor reprezenta la Vorarlberg (Austria) și Liechtenstein și am încredere că acești copii nu ne vor face de râs".

"Pe de altă parte, ediția de iarnă din acest an a FOTE este specială pentru noi, deoarece este prima organizată după cea din Brașov considerată de toată lumea cea mai reușită ediție a FOTE din istoria competiției. Sunt curios dacă două țări ca Austria și Liechtenstein, mult mai puternice decât România din toate punctele de vedere, și cu tradiție în sporturile de iarnă, se vor ridica la nivelul nostru", a mai spus Ioan Dobrescu.

Festivitatea de deschidere a competiției va avea loc duminică, de la ora 18,30 (ora României), la Montafon Nordic Sport Centre, arena austriacă unde se vor desfașura întrecerile de sărituri cu schiurile din cadrul FOTE 2015.

România va fi reprezentată de șapte sportivi la schi-biatlon, doi la patinaj artistic, cinci la sărituri cu schiurile, cinci la schi fond, patru la schi alpin si unul la snowboard.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și