Prin activităţile desfăşurate s-a urmărit consolidarea relaţiilor profesionale de îndelungată cooperare dintre cele două instituţii, prin sprijinirea poliţiei rutiere maghiare în eficientizarea siguranţei rutiere pe D.N. 4, una din principalele artere de circulaţie din Ungaria, tranzitată şi de cetăţeni români.

În baza aceleiaşi convenţii, în perioada 10 – 16 august a.c., doi poliţişti din cadrul Căpităniei de Poliţie a judeţului Jasz – Nagzkun – Szolnok, Ungaria desfăşoară activităţi de siguranţă publică în judeţul Maramureş.

Activităţile se desfăşoară în baza excelentelor relaţii instituţionale cu partenerii maghiari şi dovedeşte solidaritatea dintre poliţişti, capacitatea acestora de a interveni împreună pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, apărarea avutului public şi privat, apărarea vieţii, integrităţii corporale, libertăţii persoanelor.

Poliţiştii maghiari s-au întâlnit cu şeful inspectoratului, chestor de poliţie, dr. Viorica Marincaş care a apreciat că ,,această misiune de cooperare între poliţiile ţărilor Uniunii Europene este benefică, de natură a îmbogăţi experienţa în activitate a poliţiştilor, mai ales ţinând seama de internaţionalizarea fenomenului infracţional”.

Zilele acestea, echipele mixte vor acţiona în zona Maramureşului Istoric unde vor desfăşura activităţi pe linie de ordine publică şi rutieră.

De asemenea, ei vor acţiona şi în zonele de agrement des frecventate de turişti iar colegii din Ungaria îi vor sprijini pe poliţiştii români să relaţioneze cu cetăţenii maghiari aflaţi pe teritoriul judeţului nostru.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și