Sorin Halici este un nume cunoscut în comunitatea sigheteană, activitatea lui sportivă dar și pe plan artistic este tot mai bogată in ultimii ani.

Este instructor karate Shotokan cu centură gradul 6 Dan, titlu acordat de Federaţia Japoneză de karate, preşedinte Takashi Shibuya 9 Dan.

De asemenea este instructor sportiv în cadrul federaţiei Române de karate WUKF şi Preşedinte al Clubului Sportiv KAMIZA DO din Sighetu Marmaţiei. Clubul Sportiv KAMIZA DO este singurul afiliat din ţară la organizaţia ESKA (European Shotokan Karate Association), organizaţie înfintată în anul 1986, afiliere dobândită de către club în anul 2016. În consecinţă Sorin Halici este preşedintele ESKA pe ROMÂNIA. Președinte JKA ROMÂNIA din partea JKA JAPONIA (Asociația Japoneza de Karate Shotokan)

În anul 1984-1986 urmează cursurile de pictură de la Şcoală Populară de Arte din Sighetu Marmaţiei sub îndrumarea doamnei profesor Erzsébet Péter Ütő.

A participat la numeroase expoziţii pe plan local şi naţional. Lucrările lui se află în multe colecţii private din ţară şi străinătate.

Tehnicile de lucru preferate de artist sunt pictura în ulei şi vopseaua acrilică. Preferă peisajul și modul în care natura amprentează banalul cotidian.

Pictura pentru artist este o completare a profesiei de instructor sportiv.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și