Radu Ioan Tartan, presedintele Asociatiei Culori Unite a solicitat un sprijin financiar din partea Consiliului Judetean Maramures, pentru a fi acoperite costurile partiale privind cazarea, hrana si consumabilele pentru cei 20 de artisti profesionisti din Cehia, Danemarca, Elvetia, Polonia, Romania, Ungaria si Ucraina. Din rezerva bugetara a judetului a fost alocata suma de 10.000 de lei, a precizat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Artistii vor fi cazati opt zile in Maramures, avand pe parcursul sederii un program variat de vizite in judet. Acestea vor fi alternate cu pictura in aer liber, dar si cu divertisment si modalitati de petrecere a timpului liber. Din experienta editiilor anterioare, pe langa munca propriu-zisa, intre participanti se creaza o stransa legatura de prietenie, in ciuda barierei lingvistice, iar fiecare sesiune de acest fel a reprezentat un real succes care a lasat artistilor impresii dintre cele mai placute.

”Cunosc proiectele in care este implicat Radu Tartan si mereu l-am apreciat pentru tot ce face sa promoveze frumusetile Maramuresului si dincolo de hotare. Sunt convins ca si cea de-a VII-a editie a Taberei Internationale de Pictura va fi o adevarata reusita, iar participantii vor fi impresionati de minunile naturale ale judetului nostru”, a declarat seful administratiei judetene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și