Dintre cele 4.289 de cazuri, 2.859 au fost circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.430 situaţiilor de urgenţă.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 801 de posibile infracţiuni, aproximativ 24% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de sâmbătă s-au dispus măsuri preventive pentru 33 de persoane, iar în urma investigaţiilor desfăşurate au fost identificaţi opt autori în şase dosare penale.

De asemenea, echipajele de poliţie au depistat zece persoane urmărite naţional sau internaţional faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 175 de autori de infracţiuni care au săvârşit 184 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au continuat acţiunile care au vizat menţinerea siguranţei pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor grave de circulaţie. În urma abaterilor constatate, poliţiştii rutieri au reţinut 653 de permise de conducere şi au retras 258 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 9.217 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi de peste 3,1 milioane de lei. Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat cinci controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 19 sancţiuni contravenţionale de 2.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.145) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 116 pentru stingerea de incendii şi şase pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate patru persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 17 misiuni aero-medicale, fiind salvate 15 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.388 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România.

Din 18 martie până în prezent au fost emise 80.315 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 54 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

Gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 30,6%.

În ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 31.630 de mijloace de transport şi 117.485 de persoane, dintre care 9.472 de cetăţeni ucraineni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și