„E foarte complicat acum să organizezi concerte. Din păcate, totul se întoarce împotriva noastră, adică a mişcării rock din România. Se închid toate locurile unde se pot organiza evenimente... A fost o perioadă în care majoritatea trupelor am anulat turneele din motive diferite. Însă acum, am vrea să revenim, să strângem cât mai multe fonduri (noi tot ce facem anul ăsta donăm pentru Colectiv), dar, din păcate, nu prea ai unde... O adevărată «vânătoare de vrăjitoare».

E trist. Nu ştiu ce să zic... Deja au murit mulţi oameni foarte implicaţi în mişcarea rock din România, şi în plus, cum ziceam, asta se întoarce împotriva noastră. Vorbesc şi cu colegi din «breaslă», de la amatori până la profesionişti, şi e greu, foarte greu. Toat` lumea din «industrie» a luat pozi]ie dup` ce s-a întâmplat [i a f`cut tot posibilul s` se pun` la norme, îns` nu e suficient, se pare. Se exagereaz` acum, în sens opus” spune Mihai Tivadar, chitarist al trupei maramureşene Dirty Shirt.

„O lovitură din care ar trebui să învăţăm”

Ovidiu Ioncu, fostul vocalist al trupei Cargo, a declarat: „Teribilul accident de la Colectiv a afectat foarte tare pe toată lumea. Cred că pentru scena rock şi, mai ales, underground, dacă nu cumva au ajuns similare în ultimul timp, este o lovitură puternică. O lovitură din care ar trebui să învăţăm. Să învăţăm să ne apreciem mai mult unii pe alţii, să învăţăm să fim mai uniţi, să învăţăm să alegem să cântăm în condiţii sigure şi decente”.

„Sper să ajungem în Baia Mare anul viitor. Depinde mult de organizatori. Din păcate, în România, scena rock este tot mai săracă... Acum, Ovidiu Ioncu e trup şi suflet trupei KEMPES. Pentru viitor, ne păstrăm optimismul şi speranţa că oamenii acestei ţări pot mai mult. Noi vom face ce ştim mai bine, vom cânta. Aşa ne simţim cel mai bine şi aşa încercăm să aducem bucurie şi în sufletele celorlalţi”, a mai spus Ovidiu Ioncu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet