Realizat la Facultatea de Medicină de la Colorado University din Aurora, studiul afirmă că „riscul răspândirii bolilor cronice de rinichi a crescut ca urmare a încălzirii globale și a frecvenței tot mai mari a valurilor de căldură extremă, fenomene care au un impact foarte mare asupra populațiilor vulnerabile, în special a agricultorilor”, scrie Agerpres.

Specialiștii au analizat și factorii de risc „tradiționali” pentru acest tip de afecțiuni și au ajuns la concluzia că nu aceștia se fac vinovați de creșterea cazurilor de boală, ci încălzirea globală. În plus, ei au atras atenția că „scăderea precipitațiilor potențează această veritabilă epidemie, întrucât, pe măsură ce crește temperatura, se reduc resursele de apă și scade și calitatea acesteia”.

Având în vedere că „nefropatia din cauza stresului termic” este deja o realitate, autorii studiului recomandă „guvernanților și oamenilor de știință să colaboreze pentru a efectua studii clinice și epidemiologice care să determine dimensiunea epidemiei”. Totodată, ei consideră că „se impune adoptarea de măsuri pentru ameliorarea condițiilor de lucru și pentru asigurarea unei hidratări corespunzătoare” a angajaților.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet