"Faptul că femeia muncește la fel de mult ca și el îl poate face face pe bărbat să devină mai agitat și îi poate afecta sănătatea psihică, cu atât mai mult dacă ea câștigă mai mulți bani", explică profesorul belgian de sociologie Piete Bracke. De asemenea, bărbații prezintă un risc mai ridicat de a cădea în depresie dacă ajung în situația de a contribui mai mult decât iubitele lor la treburile casnice, situație care nu se întâlnește și în cazul femeilor.

Potrivit comentatorilor sondajului, aceste rezultate arată că bărbații se tem că-și pot pierde statutul, autoritatea și autonomia în relația de cuplu. "Ei acceptă cu greu includerea sarcinilor casnice în responsabilitățile lor cotidiene, la fel ca și faptul că partenera lor este capabilă să-și câștige mai bine existența decât ei", sunt de părere autorii articolului.

Pentru sociologul citat mai sus, aceste rezultate sunt surprinzătoare. "Am decis să realizăm acest studiu pentru a arăta că am pornit pe drumul unei societăți egalitare între sexe. Dar încă suntem departe" de acest punct, consideră el, estimând că "egalitatea între sexe în relațiile de cuplu întâmpină încă rezistență din partea bărbaților și, în consecință, femeile nu pot beneficia deplin de o împărțire justă a timpului între activitatea profesională și treburile casnice".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și