"Eu am o părere foarte clară despre rolul pe care Traian Băsescu îl poate avea în societate. Nu cred că Traian Băsescu încape într-un partid politic. Nu numai în PMP, în niciunul. La experiența pe care o are și la statutul pe care Traian Băsescu l-a câștigat, cel mai important om politic în momentul acesta, de experiența dânsului trebuie să profite întreaga societate și sigur, dacă are nevoie de un instrument politic pentru a pune în practică multe din reformele sau proiectele pe care le dorește, atunci PMP îi este alături", a afirmat luni, la Parlament, Elena Udrea.

Întrebată dacă Traian Băsescu va veni în PMP, Udrea a spus: "Nu cred că pot răspunde eu mai bine decât a făcut-o domnul președinte. Nu se va înscrie în PMP, însă sunt convinsă că va rămâne alături de acest proiect politic, pe care chiar dânsul l-a inițiat și, atât timp cât PMP va continua să militeze pentru proiectele care mai sunt de implementat, inițiate de președinte, pentru reforme care au rămas de finalizat din vremea lui Traian Băsescu, sunt convinsă că președintele va fi alături de partid".

Udrea consideră că fiecare membru PMP nu trebuie să-l aștepte pe Traian Băsescu ca să îl salveze ca "om politic".

"Eu le-am spus colegilor. (...) Dacă noi ca partid așteptăm să ne salveze președintele și până atunci stăm așa și ne uităm la ce se întâmplă, atunci cu siguranță nu suntem pe drumul cel bun. Suntem oameni care facem politică și care am venit în acest proiect, inițiat de președinte, cu gândul că noi îl putem face câștigător. Președintele ne este partener, dar acum să aștepți ca tot Traian Băsescu să te salveze ca om politic, să vină în partid să te facă parlamentar, primar, consilier cred că este puțin penibil pentru niște oameni care se vor totuși politicieni", a adăugat Udrea.

Liderul PMP a precizat că sâmbătă a vorbit ultima oară cu Traian Băsescu.

Întrebată dacă PMP îl va invita pe Traian Băsescu la Congresul formațiunii din 8 februarie, Udrea a spus: "O să vedem ce o să facem".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și