Mai mult, și Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare a demarat cercetări în cele două cazuri, potrivit unui comunicat remis de către Inspectoratul Școlar Județean.

”Având în vedere relatările prezentate de părinți, în articolele publicate duminică, 14 aprilie 2019, pe pagina web de știri locale Presa SM, referitoare la cazurile de violență în care au fost implicați elevi de la Școala Gimnazială Pomi, respectiv Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” Carei, domnul inspector școlar general Călin Durla a luat legătura cu directorii celor două unități de învățământ.

La Școala Gimnazială Pomi s-a constituit comisia de cercetare a situației prezentată în presă și a demarat ancheta. Postul de poliție comunal s-a autosesizat și desfășoară propria cercetare a cazului semnalat de părinți. La Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” Carei, comisia de cercetare a situației prezentate în presă se va constitui luni, 15 aprilie.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare este preocupat de cele două situații, ține legătura cu conducerea unităților de învățământ pentru a obține informații referitoare la derularea anchetelor și la sancțiunile ce se vor aplica, conform prevederilor stipulate de Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, Statutul elevului, respectiv Legea educației naționale”, se arată în comunicatul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare.

Părinții unor copii din clasa a I-a de la școala din Pomi o acuză pe o femeie de servici, care a ținut locul învățătoarei bolnave, că ar fi lovit peste mână mai mulți elevi.

Supărați foc, părinții au mers la directoarea școlii, care însă nu le-ar fi dat niciun răspuns. Părinții au precizat pentru PresaSM că sunt deciși să meargă la Inspectoratul Școlar Județean pentru a li se face dreptate.

”La Pomi, elevii clasei a I-a au fost lăsați în grija femeii de serviciu, deoarece învățătoarea lor este bolnava, iar femeia de serviciu le-a aplicat mai multor copii din clasă o corecție cu o vergea, lăsându-le urme de violență! Părinții au discutat cu directoarea școlii, dar neprimind un răspuns la această problemă, părinții sunt deciși să meargă până la Inspectoratul Școlar sau chiar la Protecția Copilului! Am ajuns ca femeia de serviciu să facă pe pedagogul în școli și să coboare militaria din pod peste niște copii de 8 ani!”, spune unul dintre părinți pentru PresaSM.

O fetiță de doar 11 ani – elevă în clasa a V-a la Școala ”Vasile Lucaciu” din Carei – ar fi fost umilită de către dirigintă în fața întregii clase. Unul dintre părinți – a precizat pentru PresaSM – că diriginta s-ar fi supărat pe fetiță pentru că și-ar fi schimbat culoarea părului. Considerând cel mai probabil că ar fi un act de indisciplină, diriginta ar fi pus-o pe fată să își taie singură pletele decolorate. Dar nu oricum, ci în fața întregii clase.

Citește articolul complet pe PresaSM.ro

Citește și