Astfel, în data de 05.10.2016, în timpul executării serviciului de patrulare auto, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Motan Borşa, au sancţionat contravenţional 2 elevi care au părăsit nemotivat perimetrul instituţiei de învăţământ, conform H.C.J. 38/2003, art.2, lit. j. Elevii sancţionaţi provin din Borşa, respectiv Săliştea de Sus şi au vârsta de 17 ani.

De asemenea, în data de 06.10.2016, în timpul serviciului de patrulare auto, jandarmii din cadrul Dt. 4 Sighetu Marmaţiei, au sancţionat un număr de 4 elevi care au fumat în incinta liceului şi au părăsit nemotivat perimetrul instituţiei de învăţământ, conform HCJ 38/2003, art.2,lit. j şi c. Tinerii au vârstele cuprinse între 15-18 ani şi provin din localităţile Sighetu Marmaţiei, Călineşti, Budeşti şi Mireşu Mare.

Prin urmare, jandarmii au aplicat 4 amenzi şi 2 avertismente scrise elevilor în cauză.

Reamintim elevilor că absenteismul este folosit ca o formă de agresiune pasivă împotriva şcolii, fără a le mai fi frică de posibilele pedepse ce ar surveni atât din partea conducerii instituţiilor şcolare, cât şi a părinţilor.

Absenteismul este primul factor asociat în mod direct cu abandonul şcolar, dar poate fi înţeles şi ca un tip de conduită evazionistă stabilă, permanentă ce reflectă o atitudine lipsită de respect, interes, motivaţie şi încredere în educaţia şcolară.

Citește și

loading...