Nu este ușor să răzbați, să ajungi în varful ierarhiei, din contra sunt multe obstacole de învins, de cele mai multe ori de ordin material. Cei care vor rezultate mari, niciodată nu se vor da bătuți.
Maramureșul ține ștacheta sus. Are tineri valoroși, profesori bine pregătiți, dar care nu se laudă cu reușitele lor profesionale. Astfel, o clasă de la Colegiul Economic ,,Nicolae Titulescu”, din urbea noastră, a reușit o performanță deosebită în capitala Cehiei.

„Târgul Internațional al Firmelor de Exercițiu Praga”
În perioada 17-19 martie 2015, s-a desfășurat, la Praga, ediţia a XXI-a a Târgului Internațional al Firmelor de Exercițiu. Târgul face parte dintr-un proiect mai amplu, organizat de Antre la Exhibition Grounds în Křižík Pavilion E. Ceremonia de deschidere a avut loc pe 17 martie 2015, la care au participat oaspeți importanți de la Ministerul Educației, Ambasada Americană, Institutul Național de Educație, directorul Microsoft Praga și e mass-media. De-a lungul celor 20 ani de existență târgul internațional a devenit un eveniment unic pentru toată lumea. În acest au au participat 119 firme din 9 țări. Aceste țări au fost: Cehia, Slovacia, Belgia, Suedia, Italia, Austria, România, Rusia si Germania.

Scopul acestui proiect este utilizarea cunoștințelor dobândite prin studierea disciplinelor de specialitate, a limbii engleze și a altor limbi. Elevii participanți la aceste competiții își verifică operațiunile companiei

în practică, comunicarea cu diverse școli interne și externe, mass-media, autoritățile străine, precum și cu companiile reale. Târgul a reunit tineri economiști din multe țări din Europa, nu numai cu scopul de a îmbunătăți activitățile din domeniile lor de studiu și dobândirea de competențe de promovare a firmelor lor, dar și pentru că au vrut să se familiarizeze cu alte culturi și a lega noi prietenii. În acest an, firmele au putut participa la următoarele competiții: cel mai bun stand, cea mai bună prezentare a firmei, cel mai bun catalog și cea mai bună firmă.

Târgul Firmelor de Exercițiu din Praga este considerat un eveniment de prestigiu internațional datorită tradiției sale, calitate, profesionalism, mediu prietenos și de faptul că îmbunătățește educația tinerilor participanți.

Acești elevi vin în Praga pentru a aprofunda experiența și cunoștințele lor în domeniul economic, contabilitate și de afaceri. La faza internaţională a Târgului Firmelor de Exercițiu, județul Maramureș a fost reprezentat la nivel liceal de echipajul format din elevii clasei a XI a B: Sâmpetrean Luca, Moldovan Andrei, Varga Bogdan, Oșan Alexandru, Crainic Gabriel, Lupan Mihăiță, coordonaţi de prof. Alina Natalia Pop, de la Colegiul Economic ”Nicolae Titulescu”, cu FE SERAPHIS SRL obţinând Locul II – Cea mai bună prezentare a firmei.

Citește și

Comentarii