Ministrul Educaţiei a motivat că examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică, iar o posibilă evaluare în sistem online ar putea da naştere la fraudă, transmite News.ro.

„Regulile de distanţare şi prudenţă trebuie respectate. În acelaşi timp, pentru acele şcoli care vor intra în scenariul roşu şi care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri, pe care Ministerul Educaţiei le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a şi a XII-a să poată merge la şcoală, pentru că vor avea examene naţionale”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, referindu-se la cazul în care şcolile trebuie să se închidă şi să treacă la predarea online, în scenariul roşu.

Ministrul a precizat că examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică.

„Examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiţi. Aţi văzut ce se întâmplă cu acele cazuri de evaluare în online, care au dat posibilitatea de fraudă, deci nu vrem ca aceste lucruri să se repete”, a mai declarat ministrul Educaţiei. la Realitatea PLUS.

Scenariul roşu implică desfăşurarea cursurilor exclusiv online.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet