Membrii Asociatiei Elevilor din Constanta au anuntat ca vor depune, miercuri, o plangere penala impotriva lui Radu Mazare. Asociatia il acuza pe primarul Constantei de abuz in serviciu, respectiv ca refuza sa puna in aplicare un articol din Legea Educatiei Nationale.

"Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) va depune mâine, 4 februarie, o nouă plângere penală, la Direcţia Naţională Anticorupţie - Structura centrală, pe numele primarului Municipiului Constanţa, Mazăre Radu-Ştefan, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu. Plângerea penală se referă la refuzul acordării reducerii de 50% la transportul local în comun pentru elevi, prevedere stipulată la art. 84 (1) în Legea educaţiei naţionale", anunţă Asociaţia într-un comunicat de presă remis redacţiei cotidianului Ziua de Constanţa.

Numitul Mazăre Radu-Ştefan refuză de 15 ani de zile să aplice legea şi să acorde elevilor reducerea de 50% la transportul local în comun, pe care legea le-o garantează. În acest moment, prejudiciul este de peste 50 de milioane de euro, mai arată sursa citată.

"Ieri, domnul Mazăre a firmat ca cei care au facut plangere la DNA, acum, sunt la priciu... Priciu înseamnă scânduri suprapuse pe care dorm deţinuţii. Practic am fost amenintati de primar si cerem masuri preventive. Cerem arestare preventiva sau ce considera domnii procurori", a spus Burghele Andrei, elev în Constanţa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și