Ziua de 6 decembrie este ziua Sfântului Nicolae, supranumit "Făcătorul de minuni", unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii. În această minunată zi de iarnă, elevii şcolii din Vadu Izei l-au întâmpinat pe Moş Nicolae cu un colaj de colinde, cântate din inimile reci ascunse sub straiele populare.
De la cel mai mic până la cel mai mare, toţi au participat trup şi suflet la momentul organizat în detaliu. Doamnele învăţătoare,sprijinite de către domnul director şi domnul primar al comunei au ţinut ca cei mici să ducă mai departe tradiţia şi portul popular, astfel încât toţi cei prezenţi la eveniment au remarcat faptul ca aceştia sunt mândrii de ţinutele lor de sărbătoare.
În aşteptarea moşului aceştia au colindat, pe rând, în ciuda frigului care-i cuprinse încă de la sosirea în faţa bradului amplasat în centrul comunei. După aceste momente festive, ochii micuţilor şi ai celor care i-au însoţit s-au îndreptat spre luminiţele colorate care împodobeau bradul dar şi ceilalţi copăcei ornamentali.
Spre finalul întâlnirii dintre moş şi copilaşi, aceştia au fost premiaţi cu câte un pacheţel cu dulciuri şi fructe pentru deosebita prestaţie avută pe parcursul celor aproape două ore.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și