Organizatorii de evenimente speră să recupereze pierderile în toamnă.

Mădălina şi Sidonia sunt studente în anul III la Facultatea de Sociologie și Comunicare din Braşov. Ambele îşi pregătiseră ţinutele pentru cursul festiv şi balul de absolvire încă din luna februarie.

Mădălina, studentă Facultatea de Sociologie și Comunicare, an III: Dacă se va organiza la toamnă, cred că va trebui să-mi găsesc altă ţinută. Dar speranţa moare ultima şi sper până la urmă să reuşim să ţinem acest curs care marchează reuşita muncii noastre.

Sidonia, studentă Facultatea de Sociologie și Comunicare, an III: Sperăm să putem să-l facem într-una din lunile din toamnă, undeva în septembrie, poate chiar octombrie, cu toate că ar fi posibil să fie început deja programul de master.

Gaudeamus Igitur este cântecul academic pe care studenţii îl fredonau în cadrul ceremoniilor de absolvire. Aici, în Aula Universităţii Transilvania din Braşov, la astfel de evenimente participau aproximativ 500 de persoane.

Din păcate, anul acesta, din cauza pandemiei, Aula nu o să-şi mai întâmpine studenţii aşa cum se întâmpla în anii trecuţi. Cel mai probabil, emoţia şi nostalgia cursurilor festive se vor muta în online.

Prin aceeaşi situaţie trec şi elevii claselor terminale din gimnaziu şi liceu. Diriginţii caută alte soluţii prin care să marcheze momentul atât de aşteptat.

Ioana Giurgea, diriginte clasa a VIII-a: Vom încerca să ne adaptăm la situaţia în care ne aflăm, vom încerca să facem un jurnal al clasei, să facem nişte amintiri frumoase totuşi, chiar dacă lucrurile ne-au încurcat aşa şi nu putem să facem un ultim clopoţel fastuos.

Pentru organizatorii de astfel de festivităţi, anularea evenimentelor ar duce la pierderi de zeci de mii de euro.

Mihai Țibuliac, organizator evenimente: Aşteptăm şi noi un răspuns după relaxarea măsurilor după 15 mai, să vedem în ce măsură putem organiza aceste evenimente, chiar pe grupe sau clase mai mici.

Claudia Oană, manager agenție evenimente: Le vom propune să organizeze petrecerea cu celebrarea primului an al finalizării studiilor, făcând o paralelă la tradiţionala aniversare a celor 10 ani. În cazul în care aceştia nu sunt receptivi acestei idei, atunci va interveni cazul de forţă majoră care este stipulat în contract. Agenţia noastră le va restitui avansul fără discuţii.

Universitatea de Vest din Timişoara a anunţat deja că va organiza, în premieră, o ceremonie de absolvire digitală. Prezentarea absolvenților, discursurile șefilor de promoție şi cele ale profesorilor vor fi tranmise live pe internet.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet