Anchetatorii bâjbăie să găsească indicii cu privire la proprietarul elicopterului Kamov Ka-26, lucru greu de realizat deoarece autoritățile din Ucraina nu prea sunt cooperante, în plus legea Omertei domnește în țara vecină. Nimeni nu vrea să vorbească deoarece riscă să se trezească cu un glonte în frunte sau inimă, așa cum s-a întâmplat în trecut. Amintim cazul unui membru al unei structuri infracționale axate pe contrabanda cu țigări, care a fost executat în urmă cu doi ani, în plină zi, în parcul din orașul Teacevo, chiar în fața fetiței sale minore.

Corpul neînsuflețit al pilotului originar din Belarus a stat timp de două luni în morga Spitalului Municipal Sighet. Deși pilotul are familie, nimeni nu a venit să-l ia și să-l ducă acasă în Belarus pentru a fi înmormântat creștinește, lucru cel puțin ciudat.

Există indicii clare că elicopterul nu a fost la prima incursiune în spațiul aerian al României. A fost în mai multe rânduri reperat când, la adăpostul nopții, trecea frontiera peste râul Tisa și se îndrepta spre codrii Săpânței unde își lansa baxurile de țigări de contrabandă, după care, nestingherit, se întorcea în Ucraina. Oare unde erau în acest timp cei care au atribuții de combatere a infracționalității transfrontaliere? Cine erau cei care “recepționau” baxurile aduse de elicopter? Sunt întrebări care așteaptă răspuns.

Cadavrul pilotului a fost preluat de către o firmă de specialitate și dus la Turda, unde a fost incinerat. Se va face oare lumină în acest caz? Cam greu de crezut. Cazul va fi îngropat printr-un sertar iar urna cu cenușa pilotului va rămâne în așteptare, la firma din Turda unde a fost incinerat. Poate cineva va veni, totuși, să o ducă în Belarus. Este păcat că pilotul nu a putut avea parte de o înmormântare creștinească.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet