Într-o postare pe pagina sa de Facebook referitoare la ordinul privind concursurile de admitere la școlile MAI pus recent în dezbatere publică, Carmen Dan menționează, totodată, că traseul practic-aplicativ se va utiliza ca probă de verificare a aptitudinilor fizice la concursurile din anul 2018 pentru școlile de agenți și subofițeri și pentru admiterea la Academia de Poliție."În funcție de cerințele instituțiilor beneficiare, traseul va putea include și alt tip de probe, așa cum este și în prezent în cazul traseului destinat școlii de subofițeri pompieri", explică ministrul.

Carmen Dan precizează, de asemenea, că pentru concursurile din sursă externă, în funcție de natura postului, organizatorul examenelor va decide dacă este necesară introducerea verificării aptitudinilor fizice sau nu.

"Spre exemplu sunt funcții de specialitate care nu impun parcurgerea unei astfel de probe — contabili, medici sau asistenți medicali, personal destinat interacțiunii cu publicul (la ghișeele birourilor de înmatriculări auto, pașapoarte, evidența populației) etc.", explică ministrul.

Nu în ultimul rând, ea anunță că datele organizării concursurilor din sursă externă, precum și condițiile desfășurării acestora vor fi comunicate de către instituțiile organizatoare, nefiind un demers centralizat la nivel de minister.

"Am încredere că prin aceste măsuri cât mai mulți tineri vor avea ocazia să aleagă o carieră în MAI", conchide ministrul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și