Emag a folosit în perioada ianuarie 2018 – iunie 2019 marca înregistrata CEL.ro pentru a face publicitate înșelătoare și a-și promova magazinul online concurent prin intermediul motorului de căutare Google. Prin metode SEO și profitând de autoritatea pe care o are în motoarele de căutare a reușit să aducă o pagina din site-ul sau fără nici o legătura cu marca CEL.ro în prima pagina din motorul de căutare Google pentru a deturna vizitatorii în căutarea mărcii concurente. Emag a folosit următorul anunț publicitar:

Cauti www cel ro? Descopera Oferta-eMag.ro
https://www.emag.ro/search/www+cel+ro
Cumpara www cel ro online pe eMAG.ro. ⭐ Profita acum de prețuri avantajoase ✅. Gasesti mai mult decat crezi! Comanda și ai livrare și retur simplu!

CEL.ro apreciază ca utilizarea textului mai sus menționat a dus la distorsionarea realității și a creat în mintea consumatorului mediu percepția falsa ca www.cel.ro poate fi accesat și de pe site-ul www.emag.ro. Unui consumator mediu, așa cum acesta este definit de Legea 363/2007, i-a fost afectată opțiunea de a alege în cunoștință de cauză. Emag a profitat de reputația mărcii concurente pentru a crea confuzie în rândul consumatorilor și între comercianți și pentru a obține foloase necuvenite.

Înființat în 2004, CEL.ro este cel mai mare magazin online 100% românesc cu 100 de angajați harnici și 266.299.913 lei cifra de afaceri în 2018.

Emag a fost amendat pentru folosirea marcii inregistrate CEL.ro

Emag a fost amendat pentru folosirea marcii inregistrate CEL.ro

Emag a fost amendat pentru folosirea marcii inregistrate CEL.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și