„In ultimele zile am constatat ca un alt liberal maramuresean pare sa intruneasca toate conditiile penale pentru a intra in clubul select al cercetatilor si, de ce nu, al condamnatilor. Ca orice politician care considera ca prima lui menire este sa tepuiasca statul si bugetul public, Ovidiu Nemes a trecut la treaba inca de pe vremea cand era doar viceprimar. Atunci, prin 2010, fara sa treaca hotararea prin Consiliul Local, a semnat un contract cu o firma oradeana pentru montarea unor parcomate in parcarile sighetene. Pentru fiecare aparat, primaria trebuia sa plateasca lunar firmei respective 10.000 de lei.

Cateva luni totul a fost in ordine, dar, dupa ce Nemes a avansat in functia de primar, chiria pe aparate nu s-a mai achitat. Firma oradeana a actionat primaria in instanta si a castigat toate procesele. Neplata chiriei si penalitatile pentru fiecare zi intarziere au ridicat suma pe care trebuie sa o plateasca primaria la 600.000 lei. Procurorii DNA sustin ca au probe ca intreruperea platii chiriei s-a facut la intelegere cu primarul Nemes, partea lui din aceasta potlogarie cu banii cetatenilor fiind de 200.000 lei. El este cel care a „orchestrat” pierderea procesului, poate din aceasta cauza primaria n-a avut aparator in toate fazele procesului.

Daca este vorba de o intelegere de praduire a bugetului public, atunci avem parte de o regie aproape perfecta. Firma oradeana a reusit sa blocheze conturile primariei pentru o vreme, dar Ovidiu Nemes s-a “luptat ca un zmeu” sa nu se blocheze activitatea institutiei si sa aiba de „suferit” cetatenii. Ca atare, s-a inteles cu patronii oradeni, a stabilit un grafic de achitare a celor 600.000 de lei si conturile au fost deblocate. Din respectiva suma isi va recupera si el “investitia” de 200.000 lei.

Se pare ca aceasta faradelege nu este singulara in activitatea primarului, procurorii DNA fiind pe firul altora ce au legatura cu afacerile derulate prin interpusi, cu „flotila” de tiruri, cu herghelia de cai si cu multe altele. Din atatea deocamdata presupuse infractiuni, Nemes se poate alege cu o condamnare. Daca se va „bucura” pentru o pedeapsa cu suspendare, ramane de vazut.”

Întregul articol poate fi citit pe eMaramureș, dând click pe sursa articolului (colț stânga sus, lângă titlu).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și