Morrano s-a nascut la 29 noiembrie 1899, primul sau iubit a disparut in timpul Primului Razboi Mondial, iar inainte de Al Doilea Razboi Mondial s-a despartit de un sot abuziv. Pana la 75 de ani, italianca a lucrat intr-o fabrica care confectiona saci de iuta.

La varsta de 20 de ani, Emmei i s-a prescris o dieta bazata pe doua oua crude si un ou fiert zilnic, la care se adauga putina carne si foarte putine fructe si legume — regim pe care l-a urmat timp de aproape un secol.

Desi in prezent adora biscuitii, centenara marturisea intr-o intrevedere cu AFP la sfarsitul lunii octombrie ca nu e sigura daca va gusta din tortul de ziua ei de nastere: cel de la aniversarea de 116 de ani a imbolnavit-o.

“Oamenii vin. Eu nu invit pe nimeni, dar ei vin. Din America, Elvetia, Austria, Torino, Milano …Vin din toate colturile lumii sa ma vada!”, a povestit ea.

Foarte independenta, Emma s-a descurcat singura pana la 115 de ani, chiar daca nu a mai iesit din apartamentul de doua camere de 20 de ani. Cu toate acestea, incepand cu anul trecut, centenara nu si-a mai parasit patul si are nevoie tot timpul de un insotitor.

Desi mintea sa a ramas in continuare agera, ea aude foarte greu, se exprima cu dificultati, are vederea prea slaba pentru a se putea uita la televizor si petrece cea mai mare parte a timpului dormind.

Miercuri, Emma urmeaza sa primeasca vizita unor rude si a catorva jurnalisti, dar si pe cea a primaritei din Verbania, Silvia Marchionini.

Cu aceasta ocazie, in onoarea sa va fi interpretata “o calatorie muzicala pe parcursul a trei secole” la teatrul local, iar o biografie romantata “Femeia care a vazut trei secole”. de Rene Papas, va fi prezentata in avanpremiera.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și