"În susținere față de apelul Parlamentului Ucrainei către țări și către organizații internaționale, Riigikoku (n.r. – denumirea Parlamentului Estoniei) declară că regimul rus este regim terorist și că Federația Rusă este un stat care susține terorismul și ale cărei acțiuni trebuie judecate împreună", a anunțat, într-un comunicat, președintele parlamentului eston.

"Riigikogu solicită comunității internaționale să adopte declarații similare", a mai transmis oficialul estonian, citat de CNN.

Amenințările nucleare ale lui Vladimir Putin au transformat Rusia în cel mai mare pericol pentru pace și în Europa și în întreaga lume, au afirmat oficialii estonieni.

"Riigikogu cere Uniunii Europene și statelor membre NATO să mărească decisiv cantitatea de ajutoare pentru Ucraina. Este nevoie de acest lucru pentru a confrunta agresiunea Federației Ruse și pentru a restaura suveranitatea Ucrainei în teritoriul și granițele recunoscute la nivel internațional", a mai spus președintele parlamentului din Estonia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și