Premierul ucrainean a făcut o declaraţie în urmă cu câteva momente, în care a precizat că atacul cibernetic este unul fără precedent, iar consiliul de securitate ucrainea atribuie Rusiei acest atac.

Rusia, la rândul ei, reclamă acelaşi atac, care a lovit mai multe reţele informatice ale unor importante companii petroliere.

Şi Marea Britanie pare să fie afectată de atacul cibernetic, după ce mai multe companii au raportat că au fost lovite de virus.

”Spre deosebire de alte versiuni de ransomware, care blochează datele utilizatorilor de pe calculatoarele infectate şi apoi solicită recompensă pentru a le reda accesul, noua versiune GoldenEye nu le permite victimelor să mai folosească dispozitivul infectat, dat fiind că, după ce termină procesul de criptare a datelor, forţează calculatorul să se închidă şi îl face inutilizabil până la plata recompensei de 300 de dolari”, a anunţat Bitdefender.

Specialiştii în securitate cibernetică recomandă utilizatorilor să facă mai multe copii ale datelor de importanţă strategică pentru a evita pierderea acestora. În plus, utilizatorii sunt sfătuiţi să actualizeze în regim de urgenţă sistemul de operare şi toate programele de pe calculator la cele mai recente versiuni şi să evite să folosească versiunile mai vechi ale programelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet