Steaua a smuls, cu șansă, un punct în Portugalia, după ce a fost condusă de două ori. Diego Lopes a marcat ambele goluri ale gazdelor (35, 77 — penalty), în timp ce pentru roș-albaștri au înscris Claudiu Keșeru (minutul 60), din foarfecă, și Lucian Filip, în prelungirile partidei (90+4).

Steaua a evoluat destul de lent și previzibil, dar a condus ostilitățile în Portugalia, prima situație notabilă venind în minutul 7, când Chipciu a tras mult peste poartă. Tănase a avut și el o bună oportunitate (16), dar șutul de la circa 20 de metri s-a dus pe lângă țintă. Steaua a beneficiat de o lovitură liberă periculoasă, de la 18 metri, însă Sânmărtean a trimis peste poartă (20).

Campioana a avut în continuare o posesie bună, dar acțiunile s-au încheiat în preajma porții adverse, steliștii precipitându-se în momentul ultimei pase sau al finalizării.

Rio Ave a deschis scorul în urma unei faze fixe, o lovitură liberă ușor acordată de arbitrul polonez Borski: Ukra a centrat în fața porții, iar Diego Lopes, nemarcat, a trimis în plasă (34), 1-0.

Până la pauză, Steaua și-a mai creat o situație cu potențial, însă centrarea lui Tănase a fost stricată de Keșeru, care nu l-a văzut pe Papp, mai bine plasat în spatele său.

Keșeru a egalat în minutul 60, din foarfecă, la centrarea perfectă a lui Filip: 1-1.

Ukra a avut o ocazie bună de gol în minutul 64, după o eroare a lui Filip, însă extrema lusitană a șutat peste poartă. Ukra (68) a mai tras o dată pe lângă poartă. Apoi, Arlauskis (70) a fost la post la șutul slab al lui Diego Lopes.

Steaua a făcut un pas înapoi și gazdele au reușit să treacă din nou în avantaj, prin golul marcat de Diego Lopes (77), dintr-un penalty acordat după un fault al lui Papp asupra lui Tarantini: 2-1.

Formația din Ghencea nu a reușit să creeze pericol la poarta lui Ederson până spre final, pe o vreme potrivnică, vânt și ploaie, când Keșeru a scos o lovitură liberă la marginea careului advers. Atacantul Stelei a executat în zid, mingea a ajuns la Szukala, acesta a centrat pe spate în careu, mingea a ajuns în cele din urmă la Filip, care a trimis din șapte metri în poarta echipei Rio Ave, aducând un punct Stelei: 2-2 (90+4).

În urmă cu patru ani, arbitrul Borski prelungea nejustificat partida dintre Steaua și Napoli, iar italienii egalau (3-3) în minutul al cincilea al timpului adițional.

Filip a adus un punct important Stelei (asist și gol), într-un meci mai dificil decât se spera, iar campioana României nu va avea două piese pe bază, Prepeliță, Szukala, ambii suspendați pentru meciul cu Aalborg, din 27 noiembrie, care poate fi decisiv pentru soarta calificării în șaisprezecimile de finală ale competiției.

Rio Ave — Steaua București 2-2 (1-0)
Au marcat: Diego Lopes (35, 77 — penalty), respectiv Claudiu Keșeru (60), Lucian Filip (90+4).
Vila do Conde, stadion Rio Ave
Europa League — Grupa J

Au evoluat echipele:

Rio Ave: 93. Ederson — 16. Nuno Lopes, 46. Marcelo, 3. Prince Gouano, 15. Tiago Pinto — 30. Alhassan Wakaso, 8. Tarantini (căpitan) — 17. Ukra, 10. Diego Lopes (14. André Vilas Boas, 80), 28. Yonathan Del Valle (11. Renan Bressan, 59) — 77. Esmael Goncalves (9. Ahmed Hassan, 68). Antrenor: Pedro Martins.

Rezerve neutilizate: 1. Cassio — 25. Roderick, 13. Emmanuel Boateng, 33. William Jebor.

Steaua: 24. Giedrius Arlauskis — 6. Paul Papp, 4. Lukasz Szukala, 33. Fernando Varela, 8. Lucian Filip — 11. Andrei Prepeliță, 18. Lucian Sânmărtean — 77. Adrian Popa (55. Alexandru Bourceanu, 75), 7. Alexandru Chipciu, 10. Cristian Tănase (căpitan) — 28. Claudiu Keșeru. Antrenor: Constantin Gâlcă.

Rezerve neutilizate: 1. Florin Niță — 2. Cornel Râpă, 5. Srgian Luchin, 13. Alin Toșca, 12. Nicolae Stanciu, 21. Nicandro Breeveld.

Arbitru: Marcin Borski; arbitri asistenți: Rafal Rostkowski, Tomasz Listkiewicz; arbitri asistenți adiționali: Tomasz Musial, Bartosz Frankowski; arbitru de rezervă: Krzysztof Myrmus (toți din Polonia)

Delegat UEFA: Renata Tomasova (Slovacia), observator UEFA pentru arbitri: Dragutin Karlo Poljak (Croația)

Cartonașe galbene: Wakaso (41), Prince (47, 90+2), Keșeru (63), Prepeliță (65), Szukala (72), Papp (76).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet