La cel de-al doilea subiect, candidaților la evaluarea națională li s-a cerut să rezolve cerințe pe baza fragmentului din textul "Cel mai rapid de pe pământ" publicat în revista Terra Magazin.

Tot la subiectul al doilea, absolvenții de gimnaziu au avut de redactat o narațiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută în timpul unei întreceri sportive.

Conform datelor centralizate de Ministerul Educației Naționale, la Evaluarea Națională s-au înscris 144.890 de candidați (144.740 de candidați din seria curentă și 150 din seria anterioară). Probele sunt organizate în 4.164 de centre.

Următoarea probă — la Matematică — va avea loc miercuri, 21 iunie. Elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă joi, 22 iunie.

Afișarea primelor rezultate este programată în data de 26 iunie, până la ora 16,00. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, până la ora 20,00. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 iunie în centrele de examen și pe evaluare.edu.ro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet