Pe 8 ianuarie 2010, a avut loc ceremonia de infiintare a Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare din cadrul ISU Maramures. La acea data s-au inaugurat trei statii, Baia Mare, Sighetu Marmatiei si Viseu de Sus. Din 2010 incoace, in cadrul I.S.U. Maramures s-au inaugurat inca cinci puncte de lucru S.M.U.R.D. la Farcasa, Bogdan Voda, Targu Lapus si Borsa, ultimul inaugurat fiind anul trecut la Cavnic.

In acest moment, S.M.U.R.D. Maramures functioneaza cu noua echipaje, un echipaj de terapie intensiva mobila si opt echipaje de prim ajutor.

“In cei 7 ani au fost pregatiti pentru acordarea primului ajutor calificat, descarcerare si operatiuni de salvare un numar de 266 paramedici care au avut ca si competente resuscitarea cardio-pulmonara si acordarea primului ajutor in caz de trauma. De asemenea, 34 de paramedici au absolvit si cursul in urma caruia dobandit competente privind abordul intravenos si protezare respiratorie.

In tot acest timp, personalul serviciului a fost permanent la datorie, 24 de ore din 24 si a intervenit cu profesionalism si promptitudine, in peste 40 000 de cazuri, pentru salvarea celor aflati la nevoie si au intrat in constiinta cetatenilor ca simboluri ale sperantei, ale ajutorului venit rapid, in cele mai grele clipe.

In anul 2016, echipajul S.M.U.R.D. Maramures prezent la Competitia Nationala de Descarcerare si Acordare a Primului Ajutor Medical s-a clasat pe locul al doilea, devenind vice campioni nationali.

La ceas aniversar I.S.U. Maramures, le multumeste medicilor, paramedicilor si asistentilor S.M.U.R.D. pentru efortul depus la salvarea vietilor semenilor in toata aceasta perioada”, se arata intr-un comunicat de presa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet