Educația reprezintă o avere națională, deoarece formează generațiile de tineri care dau substanță și concretizează timpul trăirii, dar și validează idealuri, respectiv contribuie la dezvoltarea economică și socială.

Aniversarea centenarului colegiului este și dovada ființării spiritului erudit al culturii maramureșene, a tradiției și competitivității. Cadrele didactice și elevii de astăzi sunt cei care îi continuă gloria, care determină calitatea rezultatelor în planul educației, al vieții economice, administrative și culturale.

Rezultatele obținute de elevii colegiului în procesul instructiv-educativ sunt reflectate de promovabilitatea la examenul de bacalaureat și premiile obținute la concursurile școlare naționale și internaționale.
Colegiul Național ”Dragoș Vodă” este o unitate de învățământ de elită care își respectă deviza, valorile și principiile de către cei care l-au întemeiat și se bucură de apreciere și recunoaștere educațională la nivel județean, național și internațional.

Se spune că 100 de ani reprezintă o dată specială pentru mediul educațional, fiind un prag despre care se spune că nu contează numărul anilor de existență, ci mai degrabă activitatea educațională adunată și aportul adus procesului instructiv-educativ.

Manifestarea de astăzi la care participă oficialități, cadre didactice, elevi, părinți, foști dascăli, absolvenți înseamnă enorm și poate chiar mai mult decât cuvintele care se pot rosti cu acest prilej.

Noi, cei din Maramureșul Voievodal suntem înzestrați cu ”vocația întemeierii”. Dascălii care au slujit acest colegiu au configurat structura didactică și au jalonat parcursul educațional, și-au dedicat eforturile formării multor generații de elevi și au servit cu cinste învățământul maramureșean. Trecutul reprezintă cel mai bun profet al viitorului, iar cele mai frumoase aniversări sunt cele în care ne regăsim cu toți uniți de valorile morale și spirituale, de valorile europene.

„Mă înclin cu venerație în fața întemeietorilor Colegiului Național ”Dragoș Vodă”, aduc respectul, recunoștința și prețuirea mea cadrelor didactice, elevilor și părinților și vă mulțumesc că sunteți cei care confirmați tradiția și excelența în educația maramureșeană. Vă ofer, domnule director, în semn de apreciere o plachetă aniversară și sunt convins că veți rămâne și de acum înainte o instituție reper pentru învățământul maramureșean. La Mulți Ani!”, spune prefectul de Maramureş, Vasile Moldovan.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și