Reorganizare cu scandal la Poliţia Locală Braşov. Totul a început după o evaluare a secţiei, în urma căreia a fost luată decizia ca 15 din cei peste 200 de polițiști să plece.

Claudiu Sandu, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov: Până în acest moment pot să vă confirm că este o sesizare depusă cu privire la anumite aspecte care ridică semne de întrebare cu privire la concurs, care a fost dat pentru ocuparea unor posturi din cadrul Poliţiei Locale Braşov. Mai multe detalii nu pot sa va dau pentru ca sesizarea abia a fost depusa si este nevoie de o investigatie din care sa rezulte daca sunt aspecte penale sau nu.

Unii dintre polițiștii prezenți în sală, la examen, spun că rezolvările au fost afișate pe ușă și că mai mulți polițiști le-au fotografiat, cu telefoanele, după care le-au transcris.

Primăria Braşov a cerut reluarea examenului, dar şeful Poliţiei Locale refuză acest lucru. Primarul i-a dat ultimatum: până astăzi trebuie să rezolve problema, altfel... îi cere demisia.

"Nivel minim de încredere"
"Poliția Locală Brașov se confruntă cu un nivel minim de încredere din partea brașovenilor și are nevoie de un management eficient, care să implementeze acțiuni concrete și cu rezultate, care să transforme această instituție într-un serviciu public profesionist. Altfel, rămâne o instituție locală care consumă peste 4 milioane de euro anual, fără a furniza servicii de calitate brașovenilor", a transmis Allen Coliban, primarul din Brașov.

Claudiu Loghin: Directorul Poliţiei Locale Braşov a refuzat să răspundă întrebărilor privind această situaţie. A postat însă un mesaj pe o reţea de socializare în care susţine că nu a fost niciodată consultat în ceea ce priveşte reorganizarea instituţiei, că examenul în sine este unul imoral şi că nu îşi va apăra funcţia dispunând reluarea acestui examen.

Potrivit Statului de funcții, Poliția Locală Brașov are, în prezent, 257 de angajați.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet