Pe 18 iunie 2020 era programat debutul etapei de înscriere – profesorii depuneau cererile și dosarele la inspectorate, conform calendarului Titularizării.

Revenim pe 17. Ministrul nu spune nimic despre acest act normativ semnat, nici Monica Anisie, nici Ministerul nu anunță modificarea, ordinul nu este publicat în Monitorul Oficial. Profesorii semnalează Edupedu.ro apariția actului respectiv și așa ajunge să fie publicat la ora 20:00.

După 3 ore, la ora 23:00, ministrul Monica Anisie publică pe contul său de Facebook următorul mesaj:

„Art 27 alin (3) din Legea 55/2020, alin. introdus de parlamentarii PSD, obligă autoritățile/ instituțiile publice să nu mai organizeze concursuri!

Asta înseamnă că nici concursul de titularizare în învățământ nu s-a putut organiza! Măsura de a suspenda concursul era singura pe care MEC a putut să o ia până la încetarea stării de alertă.

,,Art.27 3) Pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante, cu excepția celor prevăzute la alin. (1) și (2), precum și la art. 11 și 12.”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și