Sensul giratoriu din față de la „Complex” a fost o lucrare edilitară bine venită în condițiile traficului existent în Sighet. Odată finalizat sensul giratoriu, traficul în intersecția respectivă a devenit mai fluent, ambuteiajele fiind mult mai rare iar timpul de parcurs a scăzut simțitor.

Faptul că din lucrările publice de regulă se fură la greu în România este ceva de notorietate, furturile efectuându-se de regulă prin umflarea costurilor de realizare a diverselor lucrări edilitare. Aceste lucrări se fac de regulă de mântuială și se sifonează foarte mult din banii publici.

Un document semnat de primarul municipiului, Ovidiu Nemeș, obținut în exclusivitate de Sighet 247, arată cât a costat construcția sensului giratoriu din față de la „Complex”.

Lucrările de construcție a sensului giratoriu aflat la intersecția străzilor Bogdan Vodă, Dragoș Vodă și Piața 1 Decembrie 1918 din Sighet au fost realizate în „regie proprie” de către Serviciul de gospodărire „Urbana”, instituție publică aflată în subordinea Consiliului local, la șefia căreia se află bunul prieten al primarului Ovidiu Nemeș, dl. Șuștic Ioan.

Costurile totale pentru realizarea sensului giratoriu au fost în sumă de 630.066 lei, TVA inclusă (6,3 miliarde de lei vechi)! Suma înscrisă în adresa Primarului cu numărul 11148/R/30.08.2013, care poate fi vizualizată în facsimil, este de 508.118 lei fără TVA. Colosala sumă de 6,3 miliarde de lei vechi a fost decontată de la bugetul Consiliului local al municipiului, adică din taxele și impozitele plătite de către cetățenii Sighetului.

La această sumă dacă adunăm și fabuloasa sumă de 1,82 miliarde de lei vechi, alocată pentru mutarea Statuii „Ostașului necunoscut” lângă benzinăria Petrom de pe strada 1 Decembrie 1918, ajungem la un cost total de 8,12 miliarde de lei vechi, bani cheltuiți pentru sensul giratoriu și mutarea statuii.

Sumele cheltuite pentru aceste lucrări edilitare sunt EXORBITANTE și depășesc cu mult cheltuielile reale de executare ale acestora.

Concluzia poate fi doar una din următoarele: fie interesul pentru a cheltui corect și cumpătat banii publici este egal cu zero, atât pentru primar cât și pentru directorul societății „Urbana”, fie din aceste sume colosale s-a furat la greu de către cei în cauză.

Din informațiile venite pe surse, se pare că aceste două lucrări - mutarea statuii și realizarea sensului giratoriu - sunt sub lupa DNA, care anchetează eventuale furturi din acești bani. Legat de anchetele DNA de la primăria Sighet vom reveni în articole viitoare.


EXCLUSIV SIGHET 247 - Aflați costurile colosale ale realizării sensului giratoriu de la Complex. Executarea lucrării se află sub ancheta DNA


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet