Din documentului emis de către CNSAS în anul 2010 rezultă că domnul Petru Tomșa „este titular al dosarului fond rețea nr. R 288942” și că „a fost recrutat la data de 11.10.1984 în `problema navetiștilor`, `în scopul acoperirii și cunoașterii activității acestor navetiști și pentru a preveni unele abateri și infracțiuni în rândul acestora`”. Din același document, rezultă că domnul Tomșa Petru „a semnat un angajament, având numele conspirativ `Petreuș`”.

Totodată, CNSAS nu a găsit la dosar documente care să dovedească faptul că domnul Petru Tomșa și-ar fi turnat colegii săi de navetă pe la Securitate, pe cei care, în opinia domniei sale, unelteau împotriva orânduirii de stat. Astfel, conform angajamentului semnat de către Petru Tomșa, zis `Petreuș`, acesta trebuia să îi toarne pe cei care fie îl înjurau pe Ceaușescu, fie pe cei care mai spuneau câte un banc politic pe autobuz. Câți oameni au ajuns prin beciurile securității din cauza colaboratorilor Securității, doar istoria ne va putea lămuri.

Fiecare persoană care a candidat în anul 2012 pentru o funcție aleasă, inclusiv domnul Petru Tomșa, AU SEMNAT o `Declarație pe proprie răspundere` prin care arătau că NU AU FĂCUT PARTE DIN APARATUL FOSTEI SECURITĂȚI. Norocul domnului Tomșa a fost că CNSAS nu a găsit documente suficiente la dosar, astfel că acesta a scăpat, CNSAS neputându-i „atribui calitatea de lucrător / colaborator al Securității”.

De curând PDL a fost absorbit în PNL, formând marele Partid Național Liberal. Astfel, la nivel de municipiu Sighet, dl. Tomșa s-a trezit din președinte al organizației PDL Sighet în funcția de co-președinte al PNL Sighet, alături de Ovidiu Nemeș. Ba mai mult, conform unor surse din interiorul PNL, Ovidiu Nemeș l-a numit pe domnul Tomșa într-un fel de funcție de lider de grup al consilierilor locali ai PNL în municipiu.

Astfel, domnul Tomșa a ajuns șef în Consiliul local peste profesorul Mih Vasile (care se visează viitorul inspector general peste învățământul maramureșean sau, de ce nu, chiar ministru al Educației), doi avocați (Mihali Anișoara și Onița-Ivașcu Daniela) și peste ceilalți consilieri PNL.

În ultimele săptămâni, Primarul Ovidiu Nemeș încearcă prin intermediul C.L. Sighet să îl demită din funcția de vice-primar pe Horia Scubli (PSD) și, conform unor surse din interiorul PNL, să îl numească pe domnul Tomșa Petru în această funcție. Dacă acest scenariu se va împlini, vom ajunge de tot râsul: Sighetul ar avea în funcția de primar o persoană trimisă în judecată de către DNA în două dosare de corupție și un vice-primar cu porecla `Petreuș`, cu angajament semnat la fosta Securitate.

Ovidiu Nemeș a făcut această numire a lui Petru Tomșa în aceste funcții, deși în urmă cu doar doi ani, în noaptea de după alegerile locale din 2012, cei doi lideri s-ar fi luat la bătaie pe holurile sediilor de partide din municipiu, conform declarațiilor unor martori. La puțin timp după acest episod, atunci când s-a pus problema validării consilierilor locali, consilierii locali ai PDL la acea vreme nu au fost validați de către colegii lor liberali, fiind ținuți pe tușă timp de câteva luni.

Din păcate, în Sighet avem un exemplu clar de cum un personaj cu probleme penale, Ovidiu Nemeș, a reușit să pună mâna pe un partid istoric (PNL) și să își bată joc de acesta, numindu-l pe Tomșa Petru în funcția de co-președinte la nivel local și un fel de lider de grup al consilierilor locali. Ba mai mult, conform unor surse din interiorul PNL, Ovidiu Nemeș îl vrea pe Tomșa Petru în funcția de vice-primar.

Dacă acest personaj, Ovidiu Nemeș, nu pleacă foarte curând din toate funcțiile deținute în partid, se va alege praf și pulbere de PNL la nivel local. Personal, nu înțeleg de ce membrii de partid nu fac o ședință de urgență în care să îl destituie pe Ovidiu Nemeș din funcțiile deținute, atât la nivel județean cât și la nivel local. În acest fel, PNL ar mai avea o șansă în județ și în Sighet.

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

Documentul oficial care demonstrează că Tomșa Petru, consilier local și co-președinte al PNL Sighet, a fost racolat ca INFORMATOR AL SECURITĂȚII

Documentul oficial care demonstrează că Tomșa Petru, consilier local și co-președinte al PNL Sighet, a fost racolat ca INFORMATOR AL SECURITĂȚII

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și