Incidentul s-a petrecut în ziua de vineri, 27 iunie a.c., în jurul orei 19:00 pe strada Valea Cufundoasă din municipiu, acces prin cartierul Șugău. Doamna Arba Maria trăiește de ani buni pe această stradă și de când se știe dânsa există în apropiere de casa ei un drum care permite accesul locuitorilor din zonă spre terenurile aflate în spatele caselor, drum care duce până la poalele dealului Solovan și trece pe lângă vestita herghelie aflată în Sighet.

În urmă cu mai puțin de un an, vecinii ei Arba Gavrilă și Arba Ioana, soț și soție, au reușit cum necum să treacă drumul care deservea mai multe familii în proprietatea lor și să îl îngrădească. Pentru că vecinii s-au răsculat pentru că au rămas fără drum, familia Arba a permis accesul acestora, lăsând poarta de acces la drum fără încuietoare cu cheie, drumul rămânând în continuare îngrădit.

În seara zilei de 27 iunie a.c., victima, doamna Arba Maria, a venit de la câmp cu două coșuri mari de legume pe care le-a cules din grădina aflată în spatele casei, trebuind să utilizeze drumul cu pricina. Având mâinile ocupate, bătrâna nu a închis poarta de acces la drumul devenit între timp privat. Vecina ei Arba Ioana, soția nepotului bătrânei, i-a reproșat într-un limbaj nedemn pentru o femeie că a lăsat poarta deschisă. Doamna Maria i-a zis că nu este frumos cum vorbește cu ea, având în vedere diferența de vârstă dintre cele două de peste 25 de ani.

În acel moment Arba Ioana s-a apropiat de victimă, a înjurat-o, împins-o și luat-o la pumni. Văzând că lucrurile degenerează, bătrâna a încercat să fugă, lăsând jos coșurile cu legume. Nu a reușit să plece, calea fiindu-i tăiată de către nepotul ei, Arba Gavrilă, care, fără să pună întrebări, a început să o lovească animalic cu pumnii și picioarele.

Pentru că pumnii și picioarele pe care i le aplicau bătrânei cei doi soți nu au fost suficienți, aceștia au trântit-o pe victimă în lanul de cartofi de unde au putut să continue agresiunea mult mai ușor. După ce s-au săturat de dat pumni și picioare, cei doi soți au plecat, lăsând victima în stare de semi-conștiență într-o baltă de sânge.

Arba Maria s-a ales cu contuzii multiple la nivelul întregului corp și cu proteza dentară spartă. După mai bine de 15 minute de zăcut în cartofi, bătrâna a reușit să se ridice și să se târască acasă. Soțul ei, văzând starea soției, a sunat la Poliție și a relatat cele întâmplate.

După mai bine de o jumătate de oră a sosit la fața locului un echipaj de Poliție care a anunțat-o pe victimă că soții bătăuși au reclamat-o pe victimă la Poliție că de fapt dânsa i-ar fi agresat pe ei. Poliția a luat declarații de la părțile implicate, derulând o anchetă în acest sens. Culmea nesimțirii o constituie faptul că agresorii se dau a fi victime, Arba Gavrilă lovindu-se la un deget de la atâția pumni aplicați bătrânei și spunând Poliției că bătrâna i-ar fi rupt degetul.

Victima a fost transportată de către familie la Spitalul municipal Sighet unde i s-au acordat îngrijiri medicale, iar în data de 30 iunie a.c. medicul legist i-a acordat bătrânei 14 zile de îngrijiri medicale pentru recuperare. Familia, împreună cu victima, au depus plângere penală la Poliție împotriva agresorilor. Întrebată dacă până la data realizării reportajului au fost chemați la Poliție pentru audieri, bătrâna a răspuns că nu și că se teme că nu se va face dreptate în acest caz pentru că „Doamna Ioana este îngrijitoare la Grădinița numărul 9 și este din același partid cu Ovidiu Nemeș” și că i-ar fi transmis că ei „îi ține spatele” Primarul Ovidiu Nemeș.

Soții bătăuși au agresat în mai multe rânduri și alte persoane, conform declarațiilor locuitorilor de pe stradă.

Stăm și ne întrebăm, în cazul în care se dovedește că doamna Arba Ioana este vinovată de agresiune asupra bătrânei, cum mai poate lucra dânsa între copii mici la Grădiniță? Dacă cumva își pierde brusc cumpătul și începe să agreseze copiii, cine va răspunde?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și